Renata Beck
27 augustus 2022

“Sorry, I’m Watching Porn”

Onderweg van Los Angeles naar Amsterdam tijdens de maaltijdservice in businessclass hurk ik naast stoel 4D om een plateau uit de trolley te pakken. Terwijl ik dat op het tafeltje zet, zie ik op het televisiescherm de billen van een dame op naaldhakken, die op sensuele wijze uit haar string stapt.

Gebiologeerd staar ik naar het beeld (waarschijnlijk met open mond, maar dat herinner ik me niet meer zo scherp), in mijn rechterhand de tray en met de linkerhand aan de trolley, ademloos de volgende scène afwachtend. De halfnaakte, goed afgetrainde man die dan in beeld verschijnt doet me nog een seconde treuzelen, alvorens met mijn linkerhand richting broodmand op de trolley te reiken. Op de tast krijg ik de broodjes te pakken en, zonder mijn ogen van het scherm te wenden, hou ik de mand voor de passagier. Inmiddels zijn de twee hoofdpersonen in een nogal broeierige scène bezig elkaar beter te leren kennen, zeg maar ( ... ). Met mijn ogen wisselend op scherm en passagier gericht vraag ik “would you like something to drink with your appetiser?”. Omdat ik niet direct antwoord of oogcontact krijg met de passagier gluur ik stiekem nog maar even naar de dampende beelden.

Plotseling klinkt haar stem lachend (en nogal hard want met koptelefoon op): “What was the question? Sorry, I’m watching porn”.